Amerikaanse supermarkt in Den Helder: waar vind je Amerikaanse producten?

Als je als expat uit de Verenigde Staten in Den Helder woont, of als je simpelweg fan bent van Amerikaanse producten, dan kan het een uitdaging zijn om je favoriete snacks en ingrediënten te vinden. Niets is vervelender dan zin hebben in een typisch Amerikaanse lekkernij, zoals mac & cheese, root beer of je favoriete ontbijtgranen, en erachter komen dat je lokale supermarkt deze niet verkoopt. Maar geen zorgen, ook al is Den Helder niet groot, er zijn nog steeds manieren om aan je Amerikaanse boodschappen te komen. Ik heb mijn speurtocht door de stad gedaan en deel graag mijn bevindingen!

Is er momenteel een Amerikaanse supermarkt in Den Helder?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: een echte Amerikaanse supermarkt, zoals je die gewend bent uit de VS, is er helaas (nog) niet in Den Helder. Dat betekent echter niet dat je helemaal geen Amerikaanse producten kunt vinden. Er zijn wel een paar winkels en supermarkten die een kleine selectie van internationale producten aanbieden, inclusief items uit de VS. Het vergt misschien wat zoekwerk, maar als je weet waar je moet kijken, kun je vaak genoeg vinden om de smaak van thuis te herbeleven.

Supermarkten en speciaalzaken met Amerikaanse producten

Als je op zoek bent naar specifieke Amerikaanse items, zijn er een paar plekken in Den Helder waar je je zoektocht kunt starten:

  1. Albert Heijn: De grotere Albert Heijn-filialen hebben een ‘internationale’ sectie waar je af en toe typisch Amerikaanse producten kunt vinden. Denk aan pindakaas van bekende merken, marshmallows, of zelfs een flesje barbecuesaus van de bekende merken. Het aanbod varieert echter sterk per winkel, dus het loont om de grotere vestigingen te bezoeken.
  2. Jumbo: Net als de Albert Heijn heeft ook Jumbo een beperkt assortiment internationale producten. Soms vind je hier Amerikaanse ontbijtgranen zoals Lucky Charms of Frosted Flakes, evenals speciale sauzen en dressings. Het is niet veel, maar zeker het proberen waard!
  3. Toko’s en internationale winkels: Hoewel je het misschien niet meteen verwacht, zijn toko’s vaak een goudmijn voor internationale producten. Sommige toko’s in Den Helder hebben Amerikaanse snacks, sauzen en frisdranken op de schappen staan. Het kan per winkel verschillen, dus het is slim om even rond te vragen bij de medewerkers.
  4. Online winkels: Hoewel dit misschien niet ideaal is als je even snel iets wilt halen, zijn er verschillende Nederlandse online winkels die gespecialiseerd zijn in Amerikaanse producten. Denk aan websites zoals USFoodz en American Foodstore. Ze bezorgen vaak binnen een paar dagen, en hier kun je echt alles vinden, van Twinkies tot Kraft mac & cheese.

Tips voor het vinden van Amerikaanse producten in de buurt

Naast supermarkten en speciaalzaken in Den Helder, kun je ook overwegen om eens buiten de stad te kijken. In grotere steden zoals Amsterdam of Haarlem zijn er speciaalzaken die zich meer richten op expats en internationale producten. Ook daar kun je een ruim assortiment van Amerikaanse producten vinden. Als je echt zin hebt in een uitgebreide shoppingtrip, zijn deze winkels zeker een bezoekje waard!

Alternatieven voor Amerikaanse producten in Den Helder

Mocht je niet alles kunnen vinden wat je zoekt, dan zijn er gelukkig vaak ook goede alternatieven te vinden. Voor bekende Amerikaanse gerechten zoals brownies of muffins zijn er Nederlandse merken die vergelijkbare producten aanbieden. Ook voor ontbijtgranen en sauzen zijn er vaak Europese varianten die in de buurt komen van wat je gewend bent.

Kleine Amerikaanse schatten in Den Helder

Hoewel je geen grote Amerikaanse supermarkt zult vinden in Den Helder, betekent dat niet dat je niet af en toe kunt genieten van een smaakje uit de States. Met wat speurwerk en creativiteit kun je bij verschillende winkels en supermarkten toch een deel van je favoriete Amerikaanse producten vinden. En vergeet niet om je ogen open te houden voor speciale edities of nieuwe producten, want het aanbod kan nog weleens wisselen.

Dus als je in Den Helder woont en een beetje heimwee hebt naar de smaken van thuis, geef niet op! Soms duikt er precies dat ene product op dat je al zo lang zocht. Happy hunting!

Dit artikel delen